Okulumuz Hakkında

Adile Şimşek Anaokulu
Akkent mahallesi 134031 nolu sokak no9 Şahinbey/GAZİANTEP
0342 5030007
0
https://adilesimsekanaokulu.meb.k12.tr
 Fotoğrafı

VİZYON

Adile Şimşek Anaokulu olarak her yıl yenilenerek ve gelişerek okulöncesi eğitim alanında örnek yeniliklere açık, yaratıcılığa önem veren ve farkındalık oluşturan, çocukların mutlu olduğu örnek okul olmak. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı,alanında sürekli gelişim ve değişim içerisinde bilimsel ve teknolojik yenilikler doğrultusunda, 21 yy eğitim anlayışına yansıtarak geliştirmek,alanında öncü kuruluşlar arasında yer almak, Atatürk İlke ve İnkılaplarının özünü benimsemiş bireyler yetişmesi için çalışmak vazgeçilmez amacımızdır. Okul öncesi eğitim alanının hedef ve amaçları doğrultusunda okul öncesi dönem çocuklarının gelişim düzeyleri, öğrenme hızları, ilgi alanları ve ihtiyaçları dikkate alınarak ve aileler ile işbirliği içerisinde yaşam boyu öğrenmeyi destekleyecek şekilde eğitim ortamı oluşturarak yaratıcı ve estetik duygulara sahip,kendini ifade edebilen çevreye duyarlı,araştıran,özgüveni yüksek bireyler yetiştirmektir. Gelişen-değişen dünyaya ayak uyduran,geleceğe güvenle bakan,yeniliklere açık olan,öz kültürümü tanıyan,koruyan ve tercih edilen bir kurum olmaktır.

MİSYON

Çocukların, okul öncesi eğitimden etkin şekilde yararlanmalarını sağlamak. • Ülkemizde, okul öncesi eğitimin, hem nicelik hem de nitelik yönünden gelişmesini desteklemek. • Okul öncesi eğitim alanında, bir bilim olarak gelişmesini sağlayacak, nitelikli bilimsel çalışmalara destek vermek. • Ülkemizde; okul öncesi eğitimden yararlanamayan çocuklara, fırsat ve imkan eşitliği çerçevesinde katkı sağlayacak hizmetler sunmak. • Çocukların eğitim sürecinde kullanabilecekleri, nitelikli eğitim kitapları üretmek. • Anne-babaların daha sağlıklı ve bilinçli bir şekilde çocuk yetiştirmeleri için, eğitimsel destekler sunmak, • Okul öncesi eğitim profesyonellerinin (yönetici, öğretmen, uzman vb.) mesleki gelişmelerini desteklemek.

BAŞARILAR

1-Beyaz Bayrak 1-Yaşayan Şehirler eTwinning Projesi Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi 2-Su Elçileri Kulübü Görevde eTwinning Projesi Ulusal Kalite Etiketi 3-My Home İs My School eTwinning Projesi Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi 4-Temiz Okulum 5-eTwinning School Etiketimiz 6-2020 Codeweek Mükemmellik Sertifikamız 7-eSafety Label Bronz Etiketimiz 8-2020-2021 Eğitim öğretim yılı Okul İnternet Sitesi Etkin Kullanım Performans Sıralaması Şahinbey 1.Gaziantep İl 3. Türkiye 33. olumuştur. 9-Dönüşüm Mühendisleri eTwinning Projesi Ulusal Kalite Etiketi 10-Digitalists İn The Media eTwining Projesi Ulusual ve Avrupa Kalite Etiketi 11-Unforgettable Fairy Tales eTwinning Projesi Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi 12-Tematik Öğrenme ve STEM Serüvenimiz eTwinning Projesi Ulusal ve Avrupa Kalite Etiketi 13-24 Kasım Öğretmenler Günü ´´Floor Curling Turnuva´´ Birinciliği 14-Codeweek 2021 Mükemmellik Sertifikası 15-Sıfır Atık Belgesi 16-Erasmus 2021-2027 Okul Eğitimi Akreditasyonu Personel Hareketliliği 17-2020 Yılı eTwinning Okul Avrupa Kalite Etiketi 18-2021 Yılı eTwinning Okul Avrupa Kalite Etiketi 19-Those Who Leave Traces From The Past to the Future eTwinning Projesi Ulusal Kalite Etiketi 20-Talented Children eTwinning Projesi Ulusal Kalite Etiketi
Öğretmen :15
Öğrenci :313
Derslik :6
Kütüphane :1
Kütüphane Kitap Sayısı :1500
Yemekhane :1
Öğretim Şekli :Okulumuzda ikili öğretim yapılmaktadır.

Öğretim Şekli

Okulumuzda ikili öğretim yapılmaktadır.

Ders Başlama ve Bitiş

7:40-12.40 SABAH 12:50-17:50 ÖĞLE

YABANCIDIL

-

Isınma Şekli

Doğalgaz

Servis Bilgisi

-

Bağlantı

ADSL

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

İl Merkezine 7 km uzaklıkta olup, Şahinbey İlçesi Akkent bölgesinde bulunmaktadır. Okulumuza ulaşım tramvay ve otobüslerle sağlanmaktadır.

Yerleşim Yeri Bilgisi

Şahinbey/Akkent Bölgesi

Kontenjan Bilgileri

-

Taban-Tavan Puan Bilgileri

-

Okulun Sınav Başarı Durumu

-

Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi

-

Sportif Etkinlikler

-

Bilimsel Etkinlikler

-

Proje Çalışmaları

1-Unforgettable Fairy Tales eTwinning Projesi 2-Hatay´a Hayat Olalım eTwinning Projesi 3-Tematik Öğrenme ve STEM Serüvenimiz eTwinning Projesi 4-100.Yılında Gazişehir Destanı eTwinning Projesi 5-Digitalists İn The Media eTwinning Projesi 6-Dönüşüm Mühendisleri eTwinning Projesi 7-Sıfır Atık Projesi 8-Those Who Leave Traces From The Past to the Future eTwinning Projesi 9-Gönül Dağı eTwinning Projesi 10-Talented Children eTwinning Projemiz

Yurtdışı Proje Faaliyetleri

1-Erasmus Başvuru (Yaratıcı Ol,Hayatı Yakala) 2-Erasmus 2021-2027 Okul Eğitimi Akreditasyonu Personel Hareketliliği

Diğer Hususlar

-