Dilimizin zenginlikleri kasım ayı raporu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kasım Ayı Raporu

 

Projenin Amacı

 

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

 

Kasım Ayında Gerçekleştirilen Faaliyetler

Kasım ayı içerisinde, proje kapsamında aşağıdaki faaliyetler gerçekleştirilmiştir:

Okul yürütme komisyonu kuruldu.

Başkan: Merve Şan

Zeynep Yumuşak Çeçen

Burcu Şener Cömert

Saliha Şua Engin

Tuğba H. Yıldırım

 

Proje ile ilgili aileleri bilgilendirme için haber mektubu, bülten ve afişler Projenin amacının, hedefinin ve çıktılarının neler görsellerle dikkat çekici olarak hazırlandı ve ailelere ulaştırıldı.

 22-02-2024

22-02-202422-02-2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Velilerin görebileceği bir yere Dilimizin Zenginlikleri Projesi panosu hazırlandı. Panoya  hazırlanan haber mektubu, bülten ve afişler asıldı.

 22-02-2024

 

 

 

 

 

 

 

 

Çocukların sözel dil becerilerini geliştirmeye yönelik yürütülen bir etkinlik oluşturuldu ve ailelerin işbirliği ile uygulandı.

22-02-202422-02-202422-02-2024         

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Raporun Sonucu:

Dilimizin Zenginlikleri Projesi okul öncesi eylem planı Kasım ayı eylemleri etkili bir şekilde gerçekleştirildi. Projenin amacı olan dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesine büyük bir katkı sağlandı. Velilere çocuklara nasıl kitap okumaları gerektiği konusunda farkındalık oluşturuldu. Sınıfta gerçekleştirilen etkinliklerle çocuklar ve ailelerin iş birliği ile ortaya özgün çalışmalar çıkmış oldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 0  kişi beğendi