Dilimizin zenginlikleri Aralık ayı raporu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Aralık Ayı Raporu

Projenin Aralık Ayı Hedefleri:

Öğrencinin kelime haznelerini ve dil becerilerini genişletmek

Öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı edinmelerini sağlamak

Projenin Aralık Ayı Faaliyetleri:

1.) Bu ay yapılacak olan etkileşimli kitap okumaları için kitaplar belirlendi ve günlük eğitim akışları planlandı. Aralık ayı faaliyetleri için veliler bilgilendirildi.

2.) Etkileşimli kitap okuma etkinliği için Meb’in belirlemiş olduğu kitaplardan biri seçildi. Okuma öncesi öğrencilere parmak oyunu yapıldı, bilinmeyen kelimeler belirlendi. Bilinmeyen kelimelerin anlamları açıklandı, konuyla ilgili bir masal izletildi ve sonrasında kitapla ilgili etkinlik yapıldı.

22-02-2024

22-02-202422-02-2024

3.) Öğretmenler sınıflarında bulunan kitapları ve çalışma sayfasını öğrencilere dağıttı. Velilere önceden bununla ilgili bilgilendirme mesajı gönderildi. Eve gönderilen kitaplar velilerle birlikte okundu. Okunan kitapta bilinmeyen bir kelime bulundu. Onunla ilgili çalışma sayfasına önce çocuk tahminin çizdi daha sonra kelimenin anlamını öğrendikten sonraki resmini çizdi. Çalışma sayfasını okula getiren çocuk bununla ilgili sınıfta öğrendiklerini arkadaşlarıyla paylaştı.

22-02-202422-02-202422-02-202422-02-202422-02-202422-02-202422-02-202422-02-2024

Raporun Sonucu:

Dilimizin Zenginlikleri Projesi okul öncesi eylem planında yer alan Aralık ayı eylemleri etkili bir şekilde gerçekleştirildi. Öğrenciler yeni kelimeler öğrendiler, bununla ilgili etkinlikler yaptılar. Bilmedikleri kelimelerin canlandırmalarını yaparak somutlaştırdılar, akıllarında kalıcılık sağlandı. Bu ay yeni bilmece ve tekerlemeler öğrendiler. Aralık ayında yapılan etkinlikler;  dil gelişimlerine, duygu, hayal ve düşünce dünyalarının gelişmesine büyük ölçüde katkı sağlamıştır.