Dilimizin Zenginliği Projesi Ocak Ayı raporu

 

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Ocak Ayı Raporu

 

Projenin Amacı

 

Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu sayede öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak, eserlerimizde geçen sözcüklerin derinliklerini (çeşitli anlamlarını) öğrenecek; milletimizin kültürünü, birikimini, düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

 

Ocak Ayında Gerçekleştirilen Faaliyetler

1.      Ocak ayının ilk haftasında çocuk edebiyatı alanında kitapları bulunan yazar Zeynep Ezmen ile irtibata geçildi. İletişim sonrası 18 ocak tarihinde randevu oluşturuldu.

 

23-02-2024

 

 

 

 

 

 

 

 

2.      18 Ocak tarihinde yazar Zeynep Ezmen ile online toplantı yapıldı. Yazar, kendini tanıttı ve kitabını etkileşimli bir şekilde okudu.

 23-02-202423-02-202423-02-2024

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Raporun Sonucu

Dilimizin Zenginlikleri Projesi okul öncesi eylem planında yer alan Ocak ayı eylemleri etkili bir şekilde gerçekleştirildi. Aile buluşmaları faaliyetleri, projenin amacı olan öğrencilerin dil becerilerini geliştirmek ve dilimizin zenginliklerini tanımalarına yardımcı olmak için önemli bir adım olmuştur. Bu çalışma sayesinde öğrenciler aile katılımı ile birlikte kitap okuma alışkanlığı kazandı, kelime dağarcıkları ve dil becerileri genişledi. Ayrıyeten aileler bu ayki çalışmalarla projenin önemini daha iyi anladılar, katkı sağlamakta daha istekli oldular.

 



Yazdır

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin



  Beğen | 1  kişi beğendi